Hår!

Jag är riiktigt dålig på att ta hand om mitt hår, men efter att jag nu ska klippa och slinga det ska det bli ändring på det! ;) nästa år ska jag ha lååångt, så enkelt är det! xD...

Panto-3 är ett välkomponerat kosttillskott i form av tabletter som helst ska intas innan frukost. Det ska ge ökad blodcirkulation i hårbotten vilket resulterar att håret växer fortare(även naglar och hud)

Massage: Att massera hårbotten några minuter om dagen har visat sig sätta fart på hårväxten för många. Massagen ger ökad blodcirkulation vilket resulterar snabbare hårväxt. Själv brukar jag massera håret med en aloe vera gel, det ger ökad blodcirkulation samtidigt som aloe vera gelen är bra för en irriterad hårbotten.

Proteiner: Att äta mycket proteiner har i alla tider varit grundreceptet till ett starkare och friskare hår. Det är också viktigt att äta "rätt", ät mycket vitaminer, vitaminera prioriterar kroppen före håret så om du bara äter vitaminer så det räcker precis till kroppen så blir det inte
mycket över till håret.

Solens vitaminer: Håret växer fortare på sommaren än på vintern, detta beror på att solens strålar innehåller vitaminer. Att vara ute mycket i solen, speciellt på sommaren då solen är närmare jorden, har visats sig ge resultat för många men tänk på att andänva solskyddskrämer för håret eftersom solen även torkar ut.

Var rädd om håret: All värmestyling (platttänger, hårfönar m.m.) sliter på håret rejält, om du nödvändigtvis ska använda dem så rekommenderar jag att köpa ett riktigt bra värmeskydd.
Vanliga shampon innehåller sulfater, det är dessa som göra att shampot löddrar och att håret blir rent, men dessa är väldigt uttorkade för håret och sliter mycket. Det finns sulfatfria shampon, på t.ex. Bellbox och hos de flesta frisörer, som innehåller tensider som fungerar nästa lika bra som sulfat-tensiderna skillnaden är att de inte löddrar lika bra och tvättar inte bort mineraloljor och en del silikoner som många produkter som vi har i håret innehåller men de är mycket mildare vilket gör att håret inte blir lika torrt och slitet. 

Tips för att slippa gå till frisören lika ofta:
  • Sluta upp med all värmestyling
  • Tvätta aldrig håret mer än varannan till var tredje dag
  • Var noga med vad du kletar in i håret, se upp för uttorkade alkoholer
  • Använda alltid balsam vid tvätt och inpackning minst en gång i veckan
  • Ha håret uppsatt
  • Var extra försiktigt när ditt hår är blött

Kommentarer
Postat av: Elina

Haha det var ju det jag tänkte köpa innan, det är skitbra :D <3

2010-06-08 @ 19:44:32
URL: http://elinaanderssondalby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0